Referenser

INTERIMS VD

”Under 2018-2022 var Sabine Söndergaard VD på Advokatfirman Glimstedt Göteborg och samtidigt var jag COO för Glimstedt Sverige. Vi utbytte många erfarenheter och det var både hjälpsamt och lärorikt att samarbeta med Sabine på grund av hennes erfarenhet och närhet till verksamheten. Sabine med sin breda kunskap var en trygghet i många frågor, hennes gedigna erfarenhet blev många gånger ett bidrag till den centrala organisationen. Flera av de projekt hon genomförde lokalt kunde med framgång användas i hela organisationen.

Läs mer

Några av hennes styrkor är att ta fram strategier och genomföra dessa för att uppnå utsatta mål och stödja organisationens vision, allt med ett långsiktigt perspektiv. Sabine Söndergaard är framgångsrik med att driva utveckling och förändring med affärsmässigt fokus. Hon är även bra på att engagera medarbetare på individ-team- och organisationsnivå.”

Frida-COO Advokatfirman Glimstedt Sverige

”Som konsult i affärsutveckling fick jag förtroendet att bidra till den utvecklingsresa som Sabine med framgång drev under några år som VD på Glimstedt. Tillsammans med Sabine utvecklade vi säljledarskap och erbjudanden inom ESG-juridiken. Hon är smart, driven, målfokuserad och innovativ. Hon är positivt lagd, har lätt för att se behov och driva utveckling. Jag kan varmt rekommendera Sabine Söndergaard som VD i ägarledda bolag och i affärsutvecklande roller.”

Ylva Gnosse, Expertkonsult affärsutveckling Regi AB
(numera marknadschef Advokatfirman Cederqvist)

“She is a hardworking, diligent CEO with great motivating skills. She demonstrates strong leadership qualities and understands what it takes to develop and successfully drive a brand/company. Sabine would be a great asset to any company who wishes to succeed in this market and would be fortunate enough to have such a star on their team.”

Cathy Walker-Founder and CEO of LillyBox

Läs mer om tjänsten Interims VD.

AFFÄRSPLANEPROCESSER

”Sabine och jag arbetade tillsammans utifrån våra dåvarande roller som affärsutvecklingschef respektive CFO med att utforma en gemensam affärsplan och strategi framåt som syftade till att sammanföra de olika verksamhetsdelarna inom koncernen i samtliga länder där Alektum Group är verksamt. Arbetet med affärsplan och strategi pågick under ca ett års tid och mynnade ut i ett gemensamt och sammanhållet Alektum Group som därefter har expanderat vidare utifrån den gemensamma affärsplattformen som då sattes.

Läs mer

Sabine Söndergaard arbetade framgångsrikt med att skapa tydlighet kring aktiviteter och affärsmässiga målsättningar hos det stora internationella team som var delaktigt i förändringsarbetet. Sabine var mycket bra på att skapa engagemang i teamet genom att synliggöra olika verksamhetsdelar och insatser från personer i teamet.”

Magnus Widén, vice koncernchef/affärsutvecklingschef Alektum Group

”Metoden Sabine Söndergaard använde för vårt strategiarbete 2023-2025, Pusselmetoden, var mycket effektiv och heltäckande. Ett fantastiskt verktyg som bjöd in alla intressenter i bolaget såväl medarbetare och kunder som styrelse och ägare. Sabine hittar på ett perfekt sätt mixen mellan att vara professionell, enkel att samarbeta med, produktiv och nytänkande, vilket gör att arbetet snabbt leder till resultat.”

Maria Karlsson De Cecco | CEO & Client Manager Connect Management Group 2015 AB

”Jag träffade Sabine, som satt som styrelseordförande i BK Häcken, i styrelsearbetet under 2007 – 2010. Sabine har en unik förmåga att skapa en riktig höjd i en vision, samtidigt som inte hon tappar den nödvändiga förankringen, två mycket viktiga hörnstenar i ett framgångsrikt strategiarbete. Det är i dagens strategimodeller ganska uppenbart att vilja tala om storytelling och storydoing. Så har det inte alltid varit och Sabine var tidigt på det geniala med att skapa en historia som är värd att berätta vidare och som andra vill vara en del utav. Jag brinner själv för strategifrågor och har arbetat med det i många organisationer. Det sättet hon teamade upp oss för BK Häckens otroligt spännande resa, lärde jag mig själv mycket av. Det tog ca 6 månader att producera en strategi, men som sedan styrt Häcken till att bli en av Sveriges mest framgångsrika klubbar de senaste 10 åren, med en enorm förflyttning av sitt varumärke.”

Conny Bergström-CEO Volvofinans Bank AB

”Vid sidan av höga juridiska färdigheter så visade Sabine att hon var kompetent såväl för strategiska frågor och ledarskapsfrågor. Förutom att Sabine drev ett prejudicerande mål i HD med positivt utfall för hela inkassobranschen så var hon med och skapade en helt ny position för ett juristbolag i ett större sammanhang och i en ny värdekedja på marknaden. Sabine är kanske en utav de smartare personer man kan arbeta med. På många sätt en stark resurs i ett förändringsarbete och ett tillväxtbolag där man behöver göra rätt saker.”

Patrik Wadheden Founder/fd VD – Jurist & Inkasso Sweden AB (del i Alektum Group)

“I have gotten to know Sabine over the past four years when she led the strategyprocess “Från byrå till bolag” at Advokatfirman Glimstedt. LillyBox implemented the business strategy by creating a storytelling interior design. Her ability to enter this project with an open mind but yet clear vision was impressive. She was able to take a pretty much nondescript interior and with our assistance turn it into something that her colleagues could look forward to coming to everyday. This was achieved through her ability to set and achieve goals. She was structured and assiduous throughout the entire process. She is a hardworking, diligent CEO with great motivating skills. She demonstrates strong leadership qualities and understands what it takes to develop and successfully drive a brand/company. Sabine would be a great asset to any company who wishes to succeed in this market and would be fortunate enough to have such a star on their team.”

Cathy Walker-Founder and CEO of LillyBox

Läs mer om tjänsten Affärsplaneprocesser.

STYRELSEUPPDRAG OCH LÖPANDE KONSULTATIONER

”Räddningsmissionen i Göteborg är en komplex social organisation med många verksamhetsgrenar och som har vuxit betydligt med nya affärsområden de senaste åren. I styrelsen har Sabine Söndergaard medverkat till en professionalisering av arbetet, med en förmåga att snabbt se samband mellan delar och helhet. Sabine är rak och direkt, alltid påläst, uppmuntrande och bidrar med gott humör. ”

Joakim Hagerius, ordförande Räddningsmissionen i Göteborg

Läs mer

”Sabine Söndergaard tillför framförallt ett allmänt klokskap och sunt förnuft i de flesta frågor styrelsen i ett bolag kan ställas inför. Hon är en varm person som är mycket enkel att kommunicera med.”

Patrik Torkelsson, ordf Veteranpoolen (publ)

”Jag träffade Sabine Söndergaard, som satt som styrelseordförande i BK Häcken, i styrelsearbetet under 2007 – 2010 och var mycket imponerad av hur hon drev våra styrelsefrågor. Hon skapade en delaktighet och lyssnade aktivt, samtidigt som hon styrde föreningen dit hon ville.  Hon är djupt engagerad, vill förstå och utmana det förväntade. Genom sitt eget djupa engagemang och inlyssnande, skapar hon en plattform där det oväntade blir självklart. Det är en ren glädje för mig att rekommendera Sabine i denna typ av uppdrag.”

Conny Bergström-CEO Volvofinans Bank AB

”Sabine Söndergaard och jag har arbetat tillsammans i styrelsen för Connect Management Group 2015 AB under ett år. Bland annat har Sabine ett uppdrag att ta fram en långsiktig strategiska plan och revidera vår nuvarande affärsplan. Sabine har en bred kompetens och bidrar mycket till utvecklingen av bolaget med att vara modig och pusha på. I rollen som styrelseledamot är hon är klok, engagerad, effektiv och som person är Sabine positiv, intresserad och mycket trevlig vilket gör det är lätt att jobba tillsammans.”

Stefan Burman, styrelseordförande i Connect Management Group AB

Läs mer om:
– Tjänsten styrelseuppdrag
– Pågående styrelseuppdrag